dilluns, 4 d’octubre del 2010

Navegació tranquil·la en dissabte dematí

El dissabte passat, tot aprofitant la bona previsió del temps, en Tem Tomàs, n'Urko Berioategortua, en Jaume Rosselló i en Biel Rosselló, quatre tripulants habituals de l'Alzina, tal com ho havíem previst, ens trobàrem al Club Nàutic s'Arenal a les nou menys quart del dematí per sortir amb la barca amb la intenció de fer una navegació tranquil·la, tot aprofitant les condicions de mar i vent que ofereix la badia de Palma a primeres hores del matí per tal d'experimentar les sensacions relatades per en David Oliver en una de les darreres entrades titulada "Terrals" del seu blog  "Llaüts i altres barques populars".

Tot just sortírem del port hissàrem la vela mestra i tot aprofitant el lleuger vent de terra ens dirigírem en popa, a l'orsa llarga, al Cap d'Enterrocat.
La navegació era lenta, gairebé ens movíem, féiem mig nuet o menys, amb la mar plana. No hi havia cap balisa que virar, ni ens havíem proposat arribar a una hora determinada, només ens interessava gaudir de la navegació.

Quan arribàrem al Cap Enterrocat giràrem coa, hissàrem la pollacra i tornàrem pel mateix camí, encara que ara hi havia una "micoioneva" més de vent i féiem un poc més de via, uns dos nuets. Per despentinar-se, ... els que tenen pels a la closca és clar.
La conversa entre nosaltres era informal i distesa, vaja, que arreglàrem el món.

A les dotze i mitja entràrem a port amb tots els ormejos arranjats i després cap a la barra del Club a fer una cerveseta per baixar l'estrés després d'una "intensa" navegació.


Conclusions:
-Això s'ha de repetir.
-La intendència s'ha de millorar.
-Hauríem de sortir més prest de port.
-La propera sortida l'hauríem de fer coincidir amb els companys de Cala Gamba i voltants, com en David Oliver, en Xavier Mulet, etc.

Nota: Les fotos les va fer en Jaume amb l'artefacte (telèfon, càmera fotogràfica, etc.) de n'Urko.
Si esteu al facebook vos recomanem el grup "Navegació tranquil·la" que ha engegat en Joan Sol.

5 comentaris:

  1. Feu una cara d'estrés! Quina enveja més sana! Salut!

    ResponElimina
  2. Amic Jordi si qualque vegada vens per l'illa i vols compartir l'estrés amb nosaltres, ho dius i farem una sortideta com cal.
    Gabriel Rosselló

    ResponElimina
  3. Missatge rebut. Feis sonar el corn un parell de dies abans i ens veurem a Enderrocat. Ah, i no val sortir de port més tard de les 07:00.

    ResponElimina
  4. David, així ho farem, encara que aixó de sortir de port a les set del dematí anirà bé fer-ho a l'estiu. La propera sortida, i per no escalivar a l'"afició", podriem sortir un poquet més prest de l'hora que ho ferem.
    Gabriel Rosselló

    ResponElimina
  5. Jo vaig disfrutar de valent de la navegació i de la conversa. Hem de repetir. Fora por al fred i a l'aigüa, que per això qui més qui manco té vestit d'aigüa...

    ResponElimina

Lloc on fer els teus comentaris