BIBLIOTECA

-"NOMS i DESCRIPCIONS DELS PEIXOS DE LA MAR CATALANA" (2 toms). Miquel Duran i Ordinyana. Editorial Moll (2007). Amb el patrocini del Consell de Mallorca.

-"LA TOPONÍMIA DE LA COSTA DE LLUCMAJOR". Cosme Aguiló. Editat per l'Institut d'Estudis Catalans (1996). Treballs de l'Oficina d'Onomàstica, II.

-"LA TOPONÍMIA DE LA COSTA D'ARTÀ". Cosme Aguiló. Edicions Documenta Balear (2011). Amb el patrocini de l'Ajuntament d'Artà.

-"LA MAR QUOTIDIANA. CARTES D'UN PESCADOR". David Oliver Ramon i Bartomeu Vera Mas. Miquel Font, Editor (2010). Col·lecció Arca de Noe, núm. 14.

-"LA MARINA MEDIEVAL MALLORQUINA (1250-1450)". Guillem Morro Veny. Edicions Documenta Balear (2009).

-"LES COVES DE BELLVER". Pere Galiana Veiret. Editat per l'Ajuntament de Palma (2009). Col·lecció Castell de Bellver.

-"EL MÓN DE LA PESCA A MENORCA". Antoni Ginard Bujosa i Andreu Ramis Puigros. Editat per l'Obra Cultural de Menorca i la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears. Direcció General de la Mar (2009).

-"ELS ÀRABS DEL MAR". Jordi Esteva. Brau Edicions (2009).

-"KITAB TA' RIH MAYURQA". CRÒNICA ÀRAB DE LA CONQUESTA DE MALLORCA. Ibn 'Amïra Al-Mahzümï. Edició i estudi de Muhammad Ben Ma'mar. Traducció al català a càrrec de Nicolau Roser Nebot i Guillem Rosselló Bordoy. Editat per la Universitat de les Illes Balears (2008).

-"ELS VAIXELLS DE PEDRA. L'ARQUITECTURA NÀUTICA BALEAR A TRAVÉS DELS GRAFITS MURALS (SEGLES XIV-XVIII)". Elvira González Gozalo i Bernat Oliver Font. Editat per l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears (2006). Conselleria de Comerç, Indústria i Energia del Govern de les Illes Balears. Col·lecció El Disseny a l'Artesania Balear, volum 6è.

-"LA PESCA D'ABANS A LES PITIÜSES". Antoni Prats Calbet. Editat pel Departament d'Educació i Cultura del Consell d'Eivissa i Formentera (1997).

-"NOTES PER A LA HISTÒRIA MARÍTIMA D'EIVISSA I FORMENTERA". Pere Vilàs Gil. Editat per l'Institut d'Estudis Eivissencs (1989).

-"ASPECTES MATERIALS I LINGÜÍSTICS DE LA CULTURA DELS PESCADORS D'ARTÀ". Damià Duran Jaume. Editat per l'Ajuntament d'Artà (2002, primera edició 1978).

-"EL MODE DE VIDA DEL PESCADOR DE CALA MANACOR". Damià Duran Jaume. El Gall Editor (2004), amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manacor.

-"BALEAR 1924. LA RESTAURACIÓ I RECUPERACIÓ D'UNA BARCA DE BOU MALLORQUINA". Joan Manel Pons Valens. Editat pel Departament de Medi Ambient i Natura del Consell de Mallorca (2006). Col·lecció Mallorca i la Mar, número 6.

-"A SOBREVENT. RETALLS SOBRE EL PATRIMONI MARÍTIM BALEAR". Bartomeu Homar Bestard. Editorial El Far (2006). Col·lecció L'Esparrall, número 9.

-"INTRODUCCIÓ A LA PRÀCTICA DE LA VELA LLATINA". Cristòfol Al·lès, també autor dels dibuixos originals.Editat pel Departament de Cooperació Local i Esports del Consell de Menorca (2001). Podeu adquirir aquest interessant manual a través de l'Associació d'Amics de la Mar de Menorca.

-"PATRIMONI MARÍTIM FLOTANT D'EMBARCACIONS MENORS". Bernat Oliver Font. El Gall Editors (2004). Col·lecció Els Fiters, núm. 7.

-"MERCADERS I NAVEGANTS A MALLORCA DURANT EL SEGLE XVII. L'OLI COM INDICADOR DEL COMERÇ MALLORQUÍ (1650-1720)". Andreu Bibiloni Amengual. El Tall Editorial (1992).

-"NAVÍOS Y NAVEGANTES EN LAS RUTAS DE BALEARES DURANTE LA PREHISTORIA". Víctor Guerrero Ayuso. El Tall Editorial (1993).

-"CENT ANYS DE MESTRES D'AIXA A MALLORCA". Joan Palmer Grua. El Tall Editorial (1994). Publicada en dos toms.

-"ELS NOMS DELS NIGULS A MALLORCA (MIGJORN I LLEVANT)". Maria Bonet i Miquel Grimalt. Edicions Documenta Balear (2004). Col·lecció Menjavents, núm. 53.

-"PARAULES DE MAR. RECULL TERMINOLÒGIC DE NAVEGACIÓ TRADICIONAL". Jordi Salvador amb la col·laboració de Glòria Mauri. Editat per l'associació La Mar d'Amics (2007).

-"REFRANYS, PARÈMIES i LOCUCIONS, CANÇONS i GLOSES DE LA MAR". Pere Escafí i Tous. Il·lustracions de Miquel Escafí Juaneda. Editat per l'Institut d'Estudis Baleàrics i la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears (2009).

-"GLOSSARI DE TERMINOLOGIA PESQUERA". Miquel Massutí. Editat per la Conselleria d'Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears (1991).

-"LA POSIDÒNIA: L'ALGA QUE NO HO ÉS". Enric Massutí Pascual i Antoni Maria Grau Jofre. Editat per la Conselleria d'Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears (2000). Col·lecció Quaderns de Pesca, número 5.

-"LES RESERVES MARINES DE LES BALEARS". Raquel Goñi Beltrán de Garizurieta i Josep Coll Montserrat. Editat per la Conselleria d'Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears (2003). Col·lecció Quaderns de Pesca, núm. 7.

-"LA VIDA MARINERA A VILANOVA I LA GELTRÚ". Xavier García. Editorial Selecta (1980). Col·lecció Antílop.

-"LA CONSTRUCCIÓN DE EMBARCACIONES DE MADERA EN LOS ASTILLEROS DE LUANCO". Anselmo Artime González. Editat pel Museu Marítim d'Astúries (1994).
. Museu Naval de Donosti. Diversos autors. Editat per la Diputació Foral de Guipúscoa (2000).

-"LAS EMBARCACIONES TRADICIONALES ANTE EL NUEVO MLENIO". Uuseo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Lloc on fer els teus comentaris