dissabte, 9 de juliol de 2016

L'Alzina ja és a la mar


L'Alzina sortint del taller en preséncia del Port Blau
Aquesta setmana ha estat farcida d'esdeveniments relacionats amb l'Alzina. Entre el dimarts i el dimecres s'avançà en les feines prèvies al pintat de coberta (rascar, inici de la protecció de la regala, etc.). Gràcies a la col·laboració de socis de l'associació Alzinaires durant aquesta setmana i previament al trasllat de la barca s'han pogut avançar feines que, gràcies al recer de l'interior del taller, s'han pogut fer amb més facilitat. 

Alzinaires en acció, al costat de la barca de bou "Nuevo Tomás"
El dijous l'Alzina  recorregué el camí invers al que va fer el novembre de 2014, es a dir, sortint del taller de mestres d'aixa del Consell de Mallorca a Son Bonet i tornant al Club Nàutic S'Arenal, el seu port base. D'aquesta manera s'ha complert una de les darreres fases per aconseguir que la barca continui navegant. Tot i això encara falten feines a fer, però l'Ítaca dels alzinaires quedà més a prop.


De bon matí, les 8:45h, s'iniciaren les operacions per a realitzar el trasllat acabant amb la fusa de la barca als voltants de les 11:30h del matí.

L'Alzina tornant a la mar
Tal i com havia previst en Jaume Cifre, cap del taller, i atès el llarg periode de temps d'estada en sec, un cop que la barca tocà la mar començà a fer aigua. L'embarcació romandrà suspesa de la grua tot el cap de setmana, tot esperant que la llenya se vagi amarant i tancant les juntes per on entra l'aigua.

Alzinaires aclarint la maniobra
Mentrestant s'està preparant l'exàrcia per a la col·locació del pal.

Alzinaires preparant l'exàrcia.Amb l'ajuda i col·laboració de tots, per petita que sigui, aconseguirem que la barca torni a navegar. Fins ara l'associació "Alzinaires" hi ha invertit uns dos mil euros, a més de les col·laboracions (Club Nàutic S'Arenal, Consell de Mallorca, Cooperativa Jovent, Rectificados Masmiquel aporta bateries noves) , les gestions i la feina que, de manera altruista, fan molts d'alzinaires  per a la conservació del nostre patrimoni marítim.
Tot i això encara queden feines per fer per la qual cosa demanem la vostra col·laboració per a l'embranzida final . Fes-te'n soci/a.
Cap comentari:

Publica un comentari

Lloc on fer els teus comentaris