dijous, 15 d’octubre del 2009

Nova singladura.

Obrim aquest nou blog no només amb la intenció de difondre les activitats que portem a terme a bord de l'Alzina, també pretenem que es converteixi en un espai obert d'intercanvi en el que poguem compartir inquietuds, motiu pel qual esteu tots convidats a participar-hi.

Dins el context de les properes entrades vos contarem detalls interessants sobre les sortides que efectuàrem els mesos d'agost i setembre, però el que resulta més interessant encara és la informació que ens aportarà un pescador jubilat que té noranta i busques d'anys i que anà embarcat amb l'Alzina. Mestre Pep és gabellí, però viu des de fa molts anys al Molinar de Llevant, barri mariner com el que més, i gaudeix d'una memòria privilegiada. Estem ansiosos per recollir el seu testimoni, que sens dubte ens ajudarà a documentar una etapa més de la història d'aquest singular llagut.
Ha arribat l'hora de salpar.

8 comentaris:

  1. es hora d'amollar barbetes i anar per feines amb el tema del patrimoni maritim.

    ResponElimina
  2. Agraím el teu comentari i la teva aportació lingüística, gràcies a la qual els lectors d'aquest blog sabran que en llenguatge mariner, barbeta és sinònim d'amarra.

    ResponElimina
  3. Tenc moltes ganes de participar en l'entrevista amb aquest home que deis d'El Molinar. Pens que valdria la pena gravar-la en video.

    ResponElimina
  4. Ja ho crec que ens agradarà comptar amb la teva participació, Jaume Rosselló, però haurem de tenir cura de no atabalar a mestre Pep.
    Són noranta-set els anys que té i si comença a veure micròfons, gravadores i cambres de vídeo es posarà nerviós. Això és tant com dir que haurem d'actuar de forma discreta.

    Mestre Pep en estat pur. El conec prou bé i ja n'hem parlat en diverses ocasions d'aquest tema. L'entrevistarem a ca seva qualsevol dia d'aquesta propera setmana i si aconseguím crear un ambient tranquil i distès, ... flipareu tots amb les experiències que ens contarà.

    ResponElimina
  5. Idò jo feia comptes dur dues càmeres de les grosses, semi-professionals, tres focus per il·luminar, monitor per veure el que s'està fent, dos micròfons -un dels de corbata i una pèrtiga- ...i òbviament una maquilladora professional per posar ben guapo a mestre Pep..., que només seria una dels set o vuit membres de l'equip que pensava portar amb mi....

    ResponElimina
  6. Ho veus com ets un reguitzero Jaume. Tanmateix sé que ho has escrit en pla sarcàstic.
    Amb tot, ara que em podré centrar en les curolles que ens ocupen t'avisaré amb la deguda antelació sobre el dia en que concertarem l'entrevista. Mestre Pep és com els artistes, ... imposa les seves condicions abans de ser entrevistat i quan més familiar i neutral sigui l'ambient, més informació ens aportarà.

    ResponElimina
  7. http://lespointusdesanary.fr
    Bonjour
    Nous sommes une association de barques latines.
    Nous avons 85 bateaux et nous sommes au port de Sanary sur mer. (Google Earth = 43°06'58 Nord & 005°48'03,61 Est)
    Le site de notre association est http://www.lespointusdesanary.fr/

    Nous organisons chaque année un grand rassemblement de voiles latines (150 bateaux en 2009) appelé "La virée de Saint Nazaire"

    Nous sommes parrainé par la Fondation du Patrimoine Maritime Français" et par le Ministère de la Culture.

    La virée 2010 est programmée du 21 au 25 mai 2010 à Sanary

    Nous serions très heureux d'accueillir en 2010 des barques latine espagnoles.
    Nous accueillons également des voiles latines venant d'Italie, de Suisse, et de Tunisie.


    Nous souhaitons étudier avec vous ce que nous pourions faire pour vous aider à participer à notre Fête

    Merci de nous communiquer les coordonnées d'autres associations espagnoles de barques latines.

    Merci de me contacter à serge.sourd@gmail.com


    Bien cordialement

    Lou Frisa est ma barque

    Serge

    Intento de Traduccion

    Etamos una asociación des barcas latinas http://www.lespointusdesanary.fr/
    Ténémos 85 barcas en el puerto de Sanary sur mer (Google Earth = 43°06'58 Nord & 005°48'03,61 Est)
    Cada ano organizamos un importante concentración de baracs latinas llamada "La Virée de St Nazaire".
    La "virée 2010" es programada d'el 21 asta el 25 mai 2010.

    Sérémos muy contento de acoger barcas de espana en 2010.

    Acogemos égalament barca italiana, suiza y tunecina.

    Me gustaria estudiar con vosotros como vuestras barcas pueden participar à nustra concentration en 2010.
    Gracias de nos dar las dirrecion de otras asociacióndes barca latinas espanolas

    Muchas gracias

    LouFrisa es mi barca (1960 declarada al patrimonio maritimo)

    Sergio

    ResponElimina
  8. Chers amis du port de Sanary sur Mer, nous sommes très touchés de votre visite sur notre blog et de votre invitation à participer au rassemblement de voile latine que vous organisez chaque anée.
    J'ai regardé votre web et je vous prie de m'excuser pour le fait de ne pas dominer votre langue. Je l'ai étudié pendant cinq ans, mais je sais seulement la lire et je n'ose pas l'écrire.
    Peu importe, à Sóller il y a une association culturelle franco-majorquine (www.francavalldesoller.org) et notre ami Eric Rosselló nous aiderà à traduire le message que nous vous envoyons.
    Malheuresement, cette anée nous ne pourrons pas assister à La Virée de Saint Nazaire, car nous sommes dejà engagés avec d'autres entités de Minorque et de notre ïle, mais nous étudierons sérieusement la possibilité de visiter prochainement votre port. Ce sera un vrai plaisir de naviguer avec vous tous et avec les collègues tunisiens.
    C'est pour cela que nous vous remercions de bien vouloir nous procurer le maximum d'informacions possibles afin de bien coordoner le déplacement de quelques-uns de nos barques pour l'anée prochaine.

    Au revoir, salutacions et merci.
    ___________________

    Benvolguts amics del port de Sanary sur Mer, ens complau que hàgiu visitat el nostre blog i que ens convideu a participar a la trobada de vela llatina que organitzeu cada any.
    He mirat la vostra web i vos demano disculpes pel fet de no dominar el vostre idioma. El vaig estudiar durant cinc anys, però només el sé llegir i no goso escriure'l. En qualsevol cas, a Sóller hi ha una associació cultural francòfono-mallorquina i el nostre amic Eric Rosselló ens ajudarà a traduir el missatge que vos remetem.
    Malgrat tot, enguany no podrem assistir a La Virée de Santi Nazaire, perquè ja ens hem compromès amb d'altres entitats de Menorca i de la nostra illa, però estudiarem seriosament la possibilitat de visitar el vostre port en un futur. Serà tot un plaer navegar amb tots vosaltres i amb els col·legues tunisins.
    És per això que us agrairíem que ens facilitéssiu la màxima informació per tal de coordinar adequadament el trasllat de les barques.

    Adéu, salut i gràcies.

    ResponElimina

Lloc on fer els teus comentaris