dissabte, 23 de gener del 2021

Alzina i COVID, un nou període en la nostra singladura que no atura

 

L’any 2020 va ser l’any de la pandèmia de la COVID-19, el que representà un fort trasbals en totes les esferes de la vida i de les societats del món sencer. En aquest context, com no podia ser d’una altra manera, el programa d’activitats dels i les Alzinaires va quedar en un primer moment aturat i en un segon moment es va reprendre amb variacions i sempre respectant els protocols sanitaris.
Així les coses, l’Alzina va participar de les regates del XXVI trofeu d’hivern de Vela Llatina, que originalment havia de començar el 29 de març, però que es va endarrerir fins al 4 de juliol, data en què tingué lloc la primera regata. Si la pandèmia va ser un entrebanc, també ho va ser el temps atmosfèric que provocà la suspensió d’un parell de proves. Però tot i la situació, les nostres sòcies i socis van poder apuntar-se, mascareta a la cara, a participar de la navegació en aquestes trobades de vela llatina.
Una altra nova iniciativa que es va posar en marxa van ser les sortides dels dissabtes. Per facilitat que més gent pogués navegar amb el nostre llaüt, cada dissabte al matí mentre les condicions sanitàries ho van permetre, l’Alzina va sortir a navegar per les proximitats del Club Nàutic de s’Arenal, port base de l’embarcació. La participació en aquestes navegades també estava oberta a persones que no fossin sòcies amb l’objectiu de donar a conèixer a més gent la navegació tradicional i la feina de la nostra associació. Com podeu imaginar, cada dissabte la barca va sortir amb totes les places cobertes.
Començam 2021 amb fortes restriccions sanitàries. És la nostra voluntat reprendre les navegades dels dissabtes quan hi hagi condicions per fer-les amb seguretat. Quant a les regates, l’Alzina té una cita amb la primera prova del XXVII Trofeu d’hivern de Vela Llatina el diumenge 31 de gener.
Amb ganes de poder fer molt més, però amb el compromís de posar la salut per davant de tot, l’Associació Alzinaires compta amb un programa d’activitats per 2021 que s’aniran desenvolupant si són adequades per cada moment. La millor manera de no oblidar cap de les convocatòries per enguany és tenir penjat a la vista el nou calendari alzinaire que s’està distribuint des de principis de gener.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Lloc on fer els teus comentaris